11.5 C
București
luni, 20 mai 2024

― Advertisement ―

spot_img

Nu virusu-i de vină

Virusul Covid nu e nici pe departe aşa de vicios comparat cu alte maladii, ca să explice ce vedem în economie la nivel global....

Lumea noastră după Covid

AcasăPoliticăPSD-ul nu dispare

PSD-ul nu dispare

Mulți naivi speră că PSD-ul va exploda sau că va dispărea ca un nor de fum. Eu nu cred așa ceva. Indiferent ce face PSD-ul pe ascuns, mesajul lor este că PSD este un partid al poporului, despre popor și pentru popor.

România nu are practic cum să rămână fără un partid de stânga. Aproape 40% din populația rămasă în țară este de stțnga. Acest segment electoral caută un partid care să promită pomeni, sindicate, luptă muncitorească, aparat bugetar mare și întoarcerea la Epoca de Aur, atunci când totul, în mintea lor, era gratis.

PSD-ul lui Dragnea / Dăncilă se poate restructura, renumi, rupe în bucăți, transfera la Ponta etc. Însă, atâta vreme cât există cerere pe piață, opțiunea asta electorală nu va disparea. Pur și simplu: cerere și ofertă. Vrem de stanga: luați de stânga… Cine e șmecher acum în România (Ponta, Gușă, Olguța, Stănescu, Dăncilă) înființează sau susține un partid de stânga care promite marea cu sarea (adevărat, cinstit, fără securiști, bla, bla). Și împreună, vor ciuguli 40% din electorat.

Asemenea mentalitate este parte din cultura neamului. Nu se combate pe Facebook sau în Piața Victoriei. Treziți-vă la realitate. PCR-ismul, FSN-ismul, PSD-ismul (oricum l-ai numi) nu va dispărea.