26.8 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024

― Advertisement ―

spot_img

Nu virusu-i de vină

Virusul Covid nu e nici pe departe aşa de vicios comparat cu alte maladii, ca să explice ce vedem în economie la nivel global....

Lumea noastră după Covid

AcasăPerspectiveEditorialRomânia e la reanimare, nu la tratament

România e la reanimare, nu la tratament

Foarte multe pareri sunt aruncate pe net despre menirea Guvernului Orban. Unele bune, altele rele. Unele care se bat bat cap in cap. Ba ca ar trebui desfiintata Sectia Speciala, arestati toti sefii Jandarmeriei, revolutie in institutie, etc., etc. Ce sa ne asteptam pe bune de la PNL si Orban (a.k.a. Sică Mandolină)?

Dupa niste apa rece in cap ne dam seama ca Guvernul Orban nici nu are timp de mari legislatii sau reforme structurale. Romania e ca un pacient adus la urgenta dupa ce a fost strivit de buldozer. Peste noi a trecut uraganul PSDragnea. In asemenea intereventii de urgenta, pacientii nu sunt tratati pentru afectiuni cronice (ca diabet, ulcer, depresie, platfus sau matreata). Ar fi irrational sa ii cerem lui Orban sa rescrie intregul cod civil sau pe cel fiscal, sau sa dea afara toti jandarmii, politia si ambasadorii, sau sa inchida peste noapte toate scolile si spitalele murdare. Pacientul Romania a ajuns la urgenta – este in criza de supravietuire, nu doar in suferinta.

Criza in care am intrat (agravata de iresponsabili ca Viorica si Orlando) este una care necesita masuri administrative urgente. Bugete locale, salarii, parazitii din aparatul de stat, vine iarna si multe primariil si scoli nu au primit bani de carburanti, relansarea fondurilor europene, noi imprumuturi ca putem plati pensile, RADET-ul, plata TVA-urilor, etc. Pentru schimbari legislative trebuie sa mai strangem cureaua pana dupa alegerile din 2020. Capusele PSD si pro-Ponta din parlament se vor opune feroce oricaror legi progresiste sau reformatoare.

Pana una alta, Romania trebuie salvata de pe muchia prapastiei. Romania e la reanimare nu la tratament.