5.3 C
București
joi, 30 noiembrie 2023

― Advertisement ―

spot_img

Cine este obligat să deszăpezească?

Într-o postare publică pe Facebook, jurista Alexandra Pavelescu explica la începutul anului cui revin obligațiile de deszăpezire în caz de ninsori. Cum sezonul de...
AcasăPerspectiveInterviuPortret de revoluționar în baston

Portret de revoluționar în baston

Rănit în 17 decembrie 1989, chiar în Piața Libertății, unde politicienii promit un muzeu al Revoluției, Traian Orban n-a depus niciodată arma sa cea mai puternică: lupta pentru libertate și democrație în România. Memorialul Revoluției 1989 din Timișoara este opera sa.

Copiii când vin sunt, puțin așa, mai distrați. Dar, după ce vizitează Memorialul și văd filmele noastre se schimbă și manifestă interes față de ceea ce avem expus aici. Și pun întrebări. Faptul că ei pun întrebări înseamnă un câștig pentru munca noastră.

(Traian Orban – Portret de revoluționar în baston,
video reportaj Radio Europa LibeRomânia, realizat de Brîndușa Armanca și Salim Abdulkerim)

Asociația „Memorialul Revoluției” are o arhivă cu peste 1000 de casete video, sute de filme, și a editat peste 70 de volume despre Revoluția din decembrie 1989. Sediul Memorialului este într-o fostă cazarmă militară, pe care Asociația a reușit să o facă funcțională după efectuarea unor reparații absolut neecsare. Pentru a se putea asigura fondurile necesare extinderii spațiului expozițional, în 2019, printr-o Hotărâre de Guvern, clădirea Memorialului este preluată de Ministerul Apărării Naționale.

Reportajul integral, AICI.