Bazat pe sondajele prezente cu privire la preferințele de vot, nu văd cum USR+ ar putea ieși din opoziție, după alegeri.

Dacă USR se „înfoaie” la PNL (pentru niște reforme reale), atunci PNL-ul va face gașcă cu PSD-ul (cum s-a mai întâmplat în trecut), fie prin traseism, de la PSD către PNL, fie printr-un nou USL.

Orban va arunca USR-ului cel mult un os microscopic. Ce credibilitate ar avea însă USR-ul la electoratul propriu, dacă face coaliție guvernamentală cu un PNL deja împănat de PSD-iști? USR-ul, și mai ales Cioloș, va trage concluzia că „osul” cu pricina nu merită pierderea de imagine.

Dacă USR nu își poate încorda mușchii la PNL, atunci nu va avea nici o putere reală. Vor fi trași în piept ca și înainte. PNL-ul va face un buget de austeritate și reformele reale vor fi trase de păr cât mai mult posibil.

Pare că am căzut din lac în puț. S-a schimbat doar PSD-ul cu PNL-ul.

Mediocrități vor fi înlocuite de alte mediocrități. Ofilita de Abrambrica, înlocuită cu insipida Anisie. Pomposul de Tudorel, înlocuit de Predoiu. Tudose, înlocuit de Orban. Veorica das Videle – cea făr de sens -, înlocuită de Raluca Turcan – cea făr de idei -.

Deocamdată nu îmi plac perspectivele pentru români.

Președintele României, același. Dosarele justiției, tot în sertare. WC-urile școlilor, tot în fundul curții. Secția specială și pensiile speciale, ne-atinse…

Eu, astăzi, cred că USR și PMP vor rămâne în opoziție. Mâine, mai vedem ce-oi crede.

Lasă un răspuns