5.5 C
București
joi, 30 noiembrie 2023

― Advertisement ―

spot_img

Nu virusu-i de vină

Virusul Covid nu e nici pe departe aşa de vicios comparat cu alte maladii, ca să explice ce vedem în economie la nivel global....

Lumea noastră după Covid

AcasăPoliticăUSR rămâne în opoziție

USR rămâne în opoziție

Bazat pe sondajele prezente cu privire la preferințele de vot, nu văd cum USR+ ar putea ieși din opoziție, după alegeri.

Dacă USR se „înfoaie” la PNL (pentru niște reforme reale), atunci PNL-ul va face gașcă cu PSD-ul (cum s-a mai întâmplat în trecut), fie prin traseism, de la PSD către PNL, fie printr-un nou USL.

Orban va arunca USR-ului cel mult un os microscopic. Ce credibilitate ar avea însă USR-ul la electoratul propriu, dacă face coaliție guvernamentală cu un PNL deja împănat de PSD-iști? USR-ul, și mai ales Cioloș, va trage concluzia că „osul” cu pricina nu merită pierderea de imagine.

Dacă USR nu își poate încorda mușchii la PNL, atunci nu va avea nici o putere reală. Vor fi trași în piept ca și înainte. PNL-ul va face un buget de austeritate și reformele reale vor fi trase de păr cât mai mult posibil.

Pare că am căzut din lac în puț. S-a schimbat doar PSD-ul cu PNL-ul.

Mediocrități vor fi înlocuite de alte mediocrități. Ofilita de Abrambrica, înlocuită cu insipida Anisie. Pomposul de Tudorel, înlocuit de Predoiu. Tudose, înlocuit de Orban. Veorica das Videle – cea făr de sens -, înlocuită de Raluca Turcan – cea făr de idei -.

Deocamdată nu îmi plac perspectivele pentru români.

Președintele României, același. Dosarele justiției, tot în sertare. WC-urile școlilor, tot în fundul curții. Secția specială și pensiile speciale, ne-atinse…

Eu, astăzi, cred că USR și PMP vor rămâne în opoziție. Mâine, mai vedem ce-oi crede.