7.7 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

― Advertisement ―

spot_img

Cine este obligat să deszăpezească?

Într-o postare publică pe Facebook, jurista Alexandra Pavelescu explica la începutul anului cui revin obligațiile de deszăpezire în caz de ninsori. Cum sezonul de...
AcasăCunoaștereEducațieBelgia: Redeschiderea școlilor, o decizie controversată

Belgia: Redeschiderea școlilor, o decizie controversată

Decizia autorităților belgiene de a redeschide școlile începând cu data de 18 mai a stârnit numeroase reacții negative din partea părinților, dar și a cadrelor didactice, relatează publicația belgiană de limbă română, roexpat.be.

Grupul de Facebook “STOP Ecole 18 mai 2020” a strâns, în numai două săptămâni de la creare, peste 73.000 de membri. Majoritatea se teme că reînceperea cursurilor nu va face decât să aducă un nou val de îmbolnăviri și că elevii, în special cei mici, vor suferi diferite traume din cauza restricțiilor impuse în școli.

Începand cu data de 18 mai, exista posibilitatea ca scolile din Belgia sa fie redeschise, progresiv si partial, in functie de evolutia situatiei Covid-19 la nivel national. Maxim 10 elevi in clasa, minim 4metri pătrați pentru fiecare copil. Elevii cu varste peste 12 ani, cat si profesorii, vor trebui sa poarte masca. Igiena mainilor de mai multe ori pe zi va fi obligatorie.

Ministrul Educatiei din Federatia Walonia-Bruxelles, Caroline Desir, a declarat pentru postul de televiziune “La Premiere” ca parintii care decid sa nu isi trimita copiii la scoala nu vor fi sanctionati. Profesorii se vor asigura ca elevii beneficiaza de tot suportul necesar in lucrul de la distanta.

Totusi, exista parinti care vor sa isi trimita copiii la scoala, iar altii care sunt nevoiti, pentru ca vor incepe serviciul si nu vor avea cu cine sa ii lase acasa. Pe de alta parte, numeroase cadre didactice nu sunt convinse ca reinceperea scolii este o idee buna, in special pentru cei mici.

„Am petrecut anul trecut invantand copiii sa se accepte unii pe ceilalti, sa imparta lucruri, sa se joace impreuna… si acum, pe 25 mai, o sa trebuiasca sa le spun sa faca invers? Sa le fac teama unul de celalalt?”

Pe forumul de discutii al web-site-ului enseignants-du-primaire.com, educatori si invatatori discuta despre problemele ce pot aparea o data cu redeschiderea scolilor.


Citește textul integral al articolului publicat de roexpat.be, AICI.