5.5 C
București
joi, 30 noiembrie 2023

― Advertisement ―

spot_img

Cine este obligat să deszăpezească?

Într-o postare publică pe Facebook, jurista Alexandra Pavelescu explica la începutul anului cui revin obligațiile de deszăpezire în caz de ninsori. Cum sezonul de...
AcasăStil de viațăTimp liberPremierul spaniol, Pedro Sánchez: „Turiștii străini își pot planifica de acum vacanța”

Premierul spaniol, Pedro Sánchez: „Turiștii străini își pot planifica de acum vacanța”

Primul ministru, Pedro Sánchez, a anunțat sâmbătă, 23 mai, că va exista un sezon turistic în Spania și că intrarea turiștilor străini va fi posibilă în luna iulie, în condiţii stricte de siguranţă, când întreg teritoriul spaniol se va afla în Faza 3 a Planului de ieșire spre o nouă normalitate din cauza coronavirusului, relatează RTVE, preluat de publicația de limbă română din Spania, Occidentul Românesc.

„Turiștii străini își pot planifica de acum vacanța în țara noastră”, a spus Sánchez, care a cerut, de asemenea, tuturor unităților turistice să se pregătească să își reia activitatea și i-a încurajat pe spanioli să își planifice vacanțele naționale cu scopul de a relansa turismul, un sector cu „rol fundamental” pentru economie și unul dintre cele mai afectate de criza sanitară.

„Primirea turiştilor străini va fi reluată în luna iulie, în condiţii stricte de siguranţă pentru a preveni răspândirea noului coronavirus”, a precizat Sánchez în discursul său, cu toate că nu a specificat o dată anume, dar a subliniat că totul se va realiza în „condiții de siguranță”. „Vom asigura ca turiştii să nu fie expuşi vreunui risc, şi de asemenea, nici ei să nu reprezinte un risc pentru noi”, a adăugat el.

În legătură cu turismul național, Sánchez a stabilit că la sfârșitul lunii iunie „cetățenii își vor putea recupera vacanțele”, motiv pentru care i-a încurajat să înceapă planificarea acestora.

În acest sens, premierul Sánchez a precizat că se pot organiza excursii la munte, la mare sau pentru vizitarea monumentelor istorice, și a încurajat populația să „profite de avantajele mari pe care țara le are în turism, acesta fiind un an bun pentru a descoperi frumusețile extraordinare ale Spaniei”.

A consemnat: Mircea Fluieraș

Foto: pixabay.com