5.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024

― Advertisement ―

spot_img

Biroul Electoral Central a respins înregistrarea Alianței Dreapta Unită

Actualizare știre: ICCJ a admis contestația ADU, care va fi prezentă pe buletinul de vot BEC a anunțat duminică, printr-un comunicat oficial, că a decis...
AcasăRecomandateȚările europene își redeschid, treptat, porțile

Țările europene își redeschid, treptat, porțile

Pe 29 mai, Croaţia îşi va deschide graniţele pentru cetăţenii din Slovacia, Cehia, Ungaria şi Austria, a anunţat ministrul croat al turismului, Gari Cappelli, potrivit Croatia Week. Ministrul croat a adăugat că mai târziu Croaţia ar putea aştepta oaspeţi şi din Italia.

Şi Grecia îşi turează motoarele industriei turismului, anunţând că turiştii vor putea reveni pe plajele sale în câteva săptămâni, scrie The Guardian.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat că 15 iunie reprezintă data oficială de începere a sezonului turistic, amânată de pandemie, şi că zborurile directe internaţionale către destinaţiile turistice ale ţării vor fi reluate gradual din 1 iulie.

Turiştii din UK şi alte ţări nu vor intra în carantină, dar vor fi supuşi testelor pentru coronavirus. Anterior, ministrul anunţase că „în cel mai optimist scenariu“ Grecia va accepta turişti începând cu 1 iulie, însă, în încercarea de a profita de succesul înregistrat de ţara sa în gestionarea pandemiei, acesta a anunţat că hotelurile se pot deschide din 15 iunie.

Cât priveşte Spania, unul dintre miniştrii din spatele planului ţării de relaxare a măsurilor de carantină a menţionat posibilitatea unei reveniri la turism în această vară, apărând cu fermitate abordarea prudentă de redeschidere a ţării, potrivit Financial Times.

Teresa Ribera, ministrul mediului care a început să lucreze la plan în martie, a declarat că cetăţenii ar trebui să poată călători liber în ţară începând cu luna iulie, ceea ce ar contribui la deschiderea porţilor pentru turism internaţional.

Comentariile oficialului spaniol evidenţiază dilema ţării: aceasta a impus o carantină dură pentru reducerea îmbolnăvirilor, urmărind acum o redeschidere graduală. Dar ţara este masiv dependentă de turism, iar vârful sezonului estival se apropie rapid.

Ministrul belgian al Afacerilor Externe, Philippe Goffin (MR), a declarat pentru RTBF joi seara, 21 mai, că momentan Belgia este într-o fază de discuții și coordonare cu vecinii europeni în ceea ce privește unda verde la călătoriile în Europa. Primele contacte au fost deja stabilite cu miniștrii afacerilor externe sau europene din țările vecine: Olanda, Germania, Luxemburg și Franța.

Mesajul este clar: să încercăm progresiv să ieșim din izolare, dar într-o manieră coordonată cu celalalte țări europene. Trebuie analizate curbele evoluției virusului Covid-19. Pe la mijlocul lui iunie cred că vom ști sigur care vor fi posibilitățile de a călători. Se știe că belgianului îi place să călătorească. Perioada cuprinsă între 8 și 15 iunie este considerată realistă pentru a putea reîncepe să călătorim”, a declarat ministrul Philippe Goffin (MR).

Italia a anunțat deja redeschiderea granițelor pentru turiști începând cu 3 iunie.

Surse: Occidentul Românesc, RoExpat

Foto: pixabay.com