19.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024

― Advertisement ―

spot_img

Despre libertatea individuală și libertatea colectivă

Libertate individuala si libertate colectiva. Libertate si responsabilitate. Dincolo de teorii, ce inseamna ele concret in Hunedoara? Nu sunt filosof, nici sociolog si nici politolog....
AcasăInternaționalDin lumeHappy Birthday, America!

Happy Birthday, America!

Cred că cel mai grozav cadou pe care America mi l-a făcut mie este că am rămas idealist, de fapt idealismul meu a crescut cu numărul anilor (din punctul ăsta de vedere sunt un fel de Benjamin Button):

Să continui să cred în cai vezi pe pereți. Și să nu fiu obsedat de bani în cea mai capitalistă societate din lume. Și deși este embarrassing, să plâng din când în când la unele filme.

Să-mi pot urma visul din copilărie că voi putea crea ceva frumos, chiar dacă poate nu am talentul să o fac. Cu certitudine nu-l am, dar asta nu mă deranjează, pentru că eu continui să cred că îl am.

Să pot să mă reinventez la fiecare zece ani în direcții pe care nu le-am bănuit niciodată; „Life is like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get.”

Să-l pot avea pe Forrest Gump drept modelul meu. Nu pe Alexandru Macedon, nu pe Napoleon, nu pe Einstein, ci pe … Forrest Gump. Yes, that Forrest Gump.

Să înțeleg că a fi puternic nu înseamnă de fapt… a fi puternic; de fapt nici nu contează dacă ești puternic atunci când nu știi ce să faci cu puterea ta.

Să simt nevoia să citesc și să învăț cât mai multe, și la rându-mi să simt nevoia să-i învăț pe cei tineri. Să simt de fapt continuumul generațiilor în timp.

Să continui să fiu mirat de ceea ce văd în jurul meu, adică de ceea ce fac alți idealiști, mult mai idealiști ca mine.

Să nu fiu încrâncenat (în afară de a-mi iubi patria, SUA), căci totul nu este decât încercarea fiecăruia de a ne descurca cât mai bine cu ce ne-a dat Dumnezeu. Iar, în fond, a te încrancena la ceva este a-l critica pe the Big Guy că nu ne-a dat mai mult.

Să pot da imediat o mână de ajutor, uneori mâna asta fiind de fapt mult mai mult decât o mână. Acolo unde alții nu dau 10 dolari, eu am dat câteva mii, și cred că au fost banii cei mai bine folosiți.

Dar mai ales să simt că aparțin cuiva. De fapt nu doar să simt; să am certitudinea că aparțin, cândva după ce nimeni nu m-a vrut așa cum sunt.

Pentru toate astea și multe altele care nu-mi vin acum în minte, Thank you America and Happy 4th of July!