5.5 C
București
joi, 30 noiembrie 2023

― Advertisement ―

spot_img

Cine este obligat să deszăpezească?

Într-o postare publică pe Facebook, jurista Alexandra Pavelescu explica la începutul anului cui revin obligațiile de deszăpezire în caz de ninsori. Cum sezonul de...
AcasăPoliticăSă învățăm să recităm blesteme

Să învățăm să recităm blesteme

Autor: Mitică Ștefănescu

Țara noastră ”este cea mai bună și de asemenea o gaură a iadului oribilă care și-a pierdut scopul”. Nu este o replică spusă la o televiziune de un lider al partidului care nu se consideră nici extremist și nici xenofob.

Este o replică a unui potențial dictator, Stillson, din filmul după ecranizarea lui Stephen King, ,,Zona moartă”. Eroul din acest film, capabil să vadă viitorul fiecărui om a ajuns la concluzia că trebuie să întreprinda ceva concret pentru a-l opri pe Stillson să ajungă președintele Americii.

Stillson este oprit în destinul lui luminos de faptul că după ce face o degustare de bebeluș, ridică bebelușul deasupra capului ca scut protector împotriva unei puști cu lunetă. Din acest moment, Stillson a pierdut șansa de a face America ca ,,soarele de pe cer”.

Eroul nostru care nu știa că cum să oprească dictatorul sângeros moare împușcat de garda de corp a lui Stillson, dar vede înainte să moară că țara a rămas o democrație pentru că oamenii au înțeles că folosirea drept scut a unui copil arată un politician fără scrupule.  

În mod normal, și la noi folosirea copiilor de către politicieni pentru a transmite ceea ce ei ne doresc, ar trebui să-i compromită. Am ajuns însă într-un moment în care totul este permis și copiii ajung să fie folosiți ca material electoral dacă părinții cred în ideile partidului respectiv. 

Poezia, recitată de un copil nevinovat, pe care liderul partidului care nu este extremist o dedică politicienilor responsabili, care nu vor să se alăture gândirii sale mai geniale decât toți epidemiologii,este extrem de sugestivă pentru ce ar dori dânsul opoziției dacă ar ajunge să ne conducă.

Recitarea de poezii omagiale liderilor politici nu este o un semn al unui regim totalitar, ci pur și simplu un prinos de recunoștință al copilului și al părinților pentru că ne putem bucura de geniul liderului regional. 

Aflăm că românii ajung să moară în spitale. Liderul regional nu ne spune care este cauza, și anume că dânsul instigă românii să nu poarte mască și să iasă în stradă pentru a se infecta în mod patriotic.Cunoaștem toți, cei care nu avem credință în liderul regional, cauzele acestor morți.

Nu le putem însă preveni dacă dânsul va fi tratat în continuare ca un geniu de televiziuni ghiocel și va fi promovat ca să ne spună povești despre cum ne fură strâinii românitatea și țara acum că e pandemie. De jale și de morți nu vom putea fi apărați decât dacă ieșim în stradă alături de liderul nostru regional și vom face totul și nu vom precupeți niciun efort pentru a-l ajuta pe dânsul să fie cel care să ne conducă destinele spre o Românie unită în cuget și simțiri.

Jalea a cuprins acest popor pentru că morțile nu au legătură cu pandemia, ci cu faptul că noi nu suntem conduși de liderul nostru regional. Autoritățile sanitare asumate ca fiind criminale de fanii liderului regional sunt fără suflet – cum altfel poți fi dacă nu dormi cu poza lui sub pernă-.

Focul sfânt este cel ce va curăța dușmanii liderului regional de tot ce au. Dacă nu suntem cu liderul regional, suntem împotriva sa. Este nevoie pentru a ne câștiga mântuirea să ne relaxăm cât mai mulți la înmormântări, așa cum ne cere un mândru episcop de la malul mării.

Așa televiziunile ghiocel ar avea și ele un rating mai bun la televizări de procesiuni funerare comentate în direct de genii autoproclamate. Nimeni nu are dreptul să ne interzică că facem circ fără mască la înmormântarea unor oameni cu care nu am avut nimic în comun în timpul vieții lor.  

Liderul regional ne spune că nu mai știm ce ne rezervă viitorul pentru că dânsul nu ne conduce. Cei care sunt acum la putere sunt de vină că munca românilor este plătită extrem de precar, nu un cumul de factori economici, cum ar fi distrugerea industriei, impredictibilitatea fiscală și lipsa infrastructurii.

Vârstele devin relative acum că suntem conduși de actuala putere. Liderul regional ar putea să ne întinerească pe noi care suntem bătrâni de când ne naștem doar pentru că am simți atingerea sa magică. Pe scurt, dacă puterea nu ascultă de liderul regional de real impact geopolitic ca Luke Skywalker de Yoda, nu poate fi altfel decât păgână.

Credința în Dumnezeu este monopolul acestui Mesia politic, care separă creștinii de păgâni așa cum grâul se separă de neghină în mod natural când dânsul face scandal spre binele poporului român pe care îl va conduce spre Unire și dincolo de ea. Raed și alții ca el, străini și păgâni conduși de Necuratul firește, nu vor, neică, să ne lase să facem băi de mulțime.

Liderul regional ne certifică că românul e cel mai deștept din Univers și nu trebuie să respecte nicio regulă impusă în lume. Restul țărilor nu știu ce știe liderul nostru regional și anume că moartea e cauzată de carența de leadership de aur, nu de Covid19.

Poezia recitată de către copilul nevinovat reprezintă un testament politic al liderului regional. Sancțiunile contravenționale, aplicate inclusiv membrilor actualului guvern, fac ca fanii liderului regional să se teamă să iasă în stradă.

Liderul regional nu ne spune în concret că despre această teamă este vorba, ci ne sugerează o temere extrem de mare, de genul celei pe care doar un regim dictatorial sângeros o inspiră oamenilor.

Liderul regional urează celor care amendează oameni pentru că nu respectă măsurile de siguranță pandemică consacrate în Uniunea Europeană, Rusia și China, să nu mai aibă liniște, și anume să nu își mai găsească odihna în veci.

Dacă au avut alte opinii decât liderul regional, este normal ca epidemiologii să nu se mai bucure de familie că doar au vândut țara. Nu ni se spune cui a fost țara vândută, dar sigur e cineva care ne vrea Răul suprem, eventual un isrealit bătrân sau altcineva care sigur nu e ortodox și care nu e fanul, până la moarte și dincolo de ea, al episcopului de la malul mării.

Liderul regional își asumă că prin recitare copilul fără de păcat ajunge să comită păcate. Dar nu are nicio problemă pentru că scopul scuză orice mijloc. Doar fără dânsul la butoane ”necazuri sunt/Iadu-i parcă pe pământ”.

(Acest articol a fost publicat mai întâi pe site-ul PressHUB)


Despre autor:

Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.


PressHub este o platformă dedicată sprijinirii jurnalismului în serviciu public. Articolele și fotografiile publicate pe PressHub sunt proprietatea Freedom House Romania, fundația care administreaza presshub.ro, sau ale publicațiilor partenere.

Articolul precedent
Articolul următor