„Mama, vei ucide dragonul cu rachete și vei veni după mine, nu?”, a întrebat-o copilul pe mama sa aflată pe front. Femeia, militar care luptă acum contra rușilor, i-a promis că va doborî „dragonul cel rău”.

Nu e singura femeie care luptă în Ucraina. Ksenia și-a scos copiii din țară, apoi s-a întors la Kiev pentru a ajuta cum poate. E jurnalistă, dar acum sprijină pe ucrainenii a căror viață a fost distrusă de război.

Femei în război este numele celui de al treilea episod din seria specială de video interviuri PressHUB despre momente importante din istoria confruntărilor dintre Ucraina și Rusia. În acest episod, PressHUB a prezentat mărturii ale unor oameni care luptă astăzi, cu arma în mână, pe frontul din Ucraina. 

Jurnaliştii din şase ţări combat dezinformarea pe teme medicale şi despre Ucraina. Au vorbit despre prezentul crunt o activistă care azi ajută la Kiev pe cei a căror viaţă a fost zguduită de război şi o femeie militar, care luptă pe front împotriva ruşilor.

Materialele PressHub au fost realizate în cadrul proiectului european Science+. Acest proiect reuneşte jurnalişti din Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria şi România.

Science+ este dezvoltat de Free Press for Eastern Europe (Cehia) şi Free Press Unlimited, pentru a creşte calitatea jurnalismului de ştiinţă.


Mai multe detalii, pe Pagina de media.

Lasă un răspuns