19.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024

― Advertisement ―

spot_img
AcasăInternaționalDin lumeFICO - la Bologna există primul Food Park din lume dedicat mâncãrurilor...

FICO – la Bologna există primul Food Park din lume dedicat mâncãrurilor italiene

Dacă nu v-ați planificat încă vara și faceți parte dintre cei care își decid vacanțele „last minute”, trageți o fugă la Bologna și veți avea o mare surpriză, mai ales dacă în familie sunt și copii. Dacă nu vreti să renunțați o zi la restaurant sau să savurați un aperitiv în natură cu miros de fân proaspăt cosit sau să vedeți cum se face „mortadella Bologna” originală sau pastele proaspete, atunci locul ideal este FICO, primul Food Park din lume dedicat mâncărurilor italiene. La o aruncătură de băț de inima orașului Bologna, FICO este locul unde gustul, natura, muzica și distracția se întâlnesc permițând tuturor să petreacă zile de neuitat.

În zilele însorite, de fapt, pe lângă cele 30 de atracții din interiorul complexului FICO, este posibil să te bucuri de toate spațiile exterioare ale Parcului printre plantații de măslini, vii, grădini urbane și livezi, din care poți recolta direct fructele.

Fie pentru un prânz, fie pentru un aperitiv cu un apus de soare magic, la FICO există o gamă uriașă de alimente și vinuri potrivite pentru toate gusturile, datorită celor 26 de restaurante și „street food” unde puteți mânca specialitățile culinare din toate regiunile Italiei aflate într-un singur loc. Poți trece de la specialități emiliene la platouri cu multe tipuri de salamuri și cârnați, brânzeturi și produse bio, iar ca desert, înghețată artizanală și dulciuri tipice siciliene produse în FICO de pastry-chef veniți special din Sicilia.

Pe lângă mâncare, la FICO există și o mulțime de divertismente pentru copii: jocuri interesante în interior, dar și în spațiile exterioare ale complexului FICO unde se pot balansa pe leagăne înalte de șase metri, se pot juca cu tractoare de grădină în miniatură, pot participa la vânătoare de comori și multe alte inițiative de divertisment.

În zilele mai puțin însorite va fi și mai plăcut să vizitați și să vă bucurați de ferma FICO: rațe, curcani cocoțați pe garduri, găini, iepuri și broaște țestoase de pământ, dar și vaci, oi, cai, măgari și alpaca de mângâiat și hrănit alaturi de fermierii FICO.

FICO Estate, cele trei programări fixe ale formatului de vară

Ca în fiecare an, revine FICO Estate (Fico Vara), programul de întâlniri și evenimente fixe pe care FICO le desfășoară printre pomii livezii sale pe tot sezonul estival până în septembrie.

În cadrul formatului, seara de joi – de la 19:00 la 1:00 – va fi dedicată AperiFICO, care va primi pasionații de „happy hour” într-o locație unică înconjurata de o livadă mediteraneană plina de caiși, cireși, peri, tufișuri și pajiști verzi: soluția ideală pentru a te răsfăța cu un aperitiv în mediul rural rămânând totuși în oraș și pentru a petrece serile lungi de vară în compania prietenilor, muzică, divertisment și o gamă largă de mâncăruri, vin și bere.

În fiecare vineri, livada găzduiește „Griglia e Balla” (Dansează si fă „grill”) care începe cu un grătar printre copacii FICO și continuă cu o seară de dans, datorită a două zone muzicale diferite în aer liber dedicate muzicii latino-americane și muzicii de discotecă.

Programarea fixă de sâmbătă este în schimb FIC-NIC în livadă la iarbă verde, care de la 19:00 la 22:00 va primi familiile și iubitorii de aperitive bucolice printre coșuri de răchită, clasicele fețe de masă în pătrățele roșu cu alb și, bineînțeles, un meniu delicios de savurat pe gazon și stropit de un pahar cu vin bun.

Noul Family Pass și Promoția „Parc+Hotel”

Chiar și vizitatorii din alte regiuni și țări vor putea experimenta toate evenimentele FICO Estate și atracțiile Food Park în liniște datorită noii oferte „Park+Hotel”, care le permite să achiziționeze toate experiențele într-o singură soluție la preț redus, pe care FICO le oferă cu cazări la hoteluri din Bologna.

Cu FICO Family Pass este, de asemenea, posibil să achiziționați intrare nelimitată la FICO pentru întreaga familie (doi adulți și până la trei copii sub 18 ani), la prețul de 59 de euro.

Această nouă formulă – care se adaugă la cea a abonamentului unic anual la prețul de 29 de euro – oferă numeroase avantaje, printre care intrări nelimitate la Parcul Tematic și 10% reducere la toate achizițiile și băuturile de la restaurantele partenere.

Alternativ, se poate accesa FICO prin achiziționarea unui bilet de intrare la 8 euro (10 euro pentru FICO + Luna Farm) sau alegând biletul de seară, valabil de la ora 18:00, la prețul de 5 euro.

Pentru cei care vor să se bucure mai bine de oferta gastronomică, biletele speciale la 19 euro includ Intrare + Tur Ghidat cu 4 degustări sau Intrare + un curs la alegere între Paste, Pizza, Înghețată, Vin și Mortadella.

Voglia di picnic? Vieni al FIC NIC, a partire dalle ore 19:00! / Foto: fico.it

FICO este deschis joi și vineri, de la 11:00 la 22:00, sâmbătă până la 23:00 și duminică până la 18:00. Biletele, informațiile și orariile pot fi găsite pe site-ul www.fico.it.

Julia-Sandra Virsta / Bologna, iulie 2022