11.5 C
București
luni, 20 mai 2024

― Advertisement ―

spot_img

10 ANI FĂRĂ PERMIS PENTRU ȘOFERII DROGAȚI SAU SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege care prevede majorarea pedepselor pentru șoferii care sunt depistați drogați sau sub...
AcasăEvenimentProiect de formare în domeniul afacerilor europene dedicat tinerilor jurnaliști

Proiect de formare în domeniul afacerilor europene dedicat tinerilor jurnaliști

Parlamentul European și Biroul său de Legătură din România lansează public “European Affairs Bootcamp for Young Journalists”, un proiect nou de formare în domeniul afacerilor europene dedicat tinerilor jurnaliști din mass-media românească.

Acest nou program de instruire se va desfășura în București, în intervalul 16-19 noiembrie 2023. Cei mai talentați dintre jurnaliștii care finalizează cu succes prima etapă a cursului vor avea oportunitatea de a participa la un al doilea modul, care se va desfășura la sediul Parlamentului European, în Bruxelles sau Strasbourg, transmite Agerpres citând un comunicat de presă al Biroului Parlamentului European.

Scopul principal al acestui program este de a contribui la dezvoltarea unei mai bune înțelegeri a modului de funcționare al Uniunii Europene și al Parlamentului European, precum și a principiilor democrației parlamentare și a valorilor pe care le reprezintă.

“European Affairs Bootcamp for Young Journalists” reprezintă o oportunitate de consolidare a abilităților jurnalistice ale tinerilor profesioniști din domeniul afacerilor europene. Primul modul se concentrează pe cunoștințe generale despre funcționarea Uniunii Europene și pe rolul mass-media în acoperirea subiectelor legate de UE.

Pentru a fi eligibili pentru prima etapă a programului, tinerii jurnaliști trebuie să fie absolvenți de licență, să aibă o experiență de lucru în domeniul mass-media de cel mult trei ani și să demonstreze un interes pentru chestiunile europene.

Cei interesați pot trimite dosarele de candidatură la adresa de e-mail epbucarest@europarl.europa.eu până la data de 15 octombrie 2023. Dosarul de candidatură trebuie să includă o scrisoare de intenție, un Curriculum Vitae, o scrisoare de recomandare din partea instituției de presă cu care colaborează, și o selecție de maximum trei link-uri către materialele de presă publicate (articole, reportaje scrise, audio sau video).

Rezultatele selecției vor fi anunțate la începutul lunii noiembrie. Pentru orice întrebări suplimentare, puteți lua legătura cu organizatorii la adresa de e-mail epbucarest@europarl.europa.eu sau la numărul de telefon +40.730.015.141.