11.5 C
București
luni, 20 mai 2024

― Advertisement ―

spot_img
AcasăEconomieȘOC pe piața panourilor fotovoltaice. Un nou eșec pentru programele de tip...

ȘOC pe piața panourilor fotovoltaice. Un nou eșec pentru programele de tip “Casa Verde”?

După ce anunțatele măsuri de majorare a taxelor presupun renunțarea la cota de 5% TVA pentru echipamentele și lucrările de instalare din programul “Casa Verde” și, implicit, majorarea contribuției personale a beneficiarilor, un nou cutremur a zguduit piața de profil.

Într-un comunicat oficial, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că “începând de astăzi, 26 septembrie 2023, Programul Casa Verde Fotovoltaice se suspendă ca urmare a Hotărârii Curții de Apel Oradea nr. 199/2023 în dosarul 3168/111/2023”,  rezultând “suspendarea întregii proceduri de publicare a listei instalatorilor validați, de alegere a acestora de către beneficiari și de încheiere a contractelor de participare și de finanțare până la soluționarea definitivă a cauzei ce face obiectul dosarului“.

Cu referire la același subiect, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție anchetează o posibilă scurgere de date care nu sunt de interes public (listele beneficiarilor, înainte de a fi definitive și publicabile conform regulamentelor în vigoare).