14.9 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024

― Advertisement ―

spot_img
AcasăÎn primul rândDupă ce-a aprins milioane de beculețe, Olguța Vasilescu stinge lumina culturii craiovene

După ce-a aprins milioane de beculețe, Olguța Vasilescu stinge lumina culturii craiovene

În orașul milioanelor de beculețe, unde reclama plătită din bani publici ne-a asigurat titlul de cel mai tare târg de Crăciun din galaxie, administrația locală condusă de Olguța Vasilescu s-a pus pe economii făcând din instituțiile de cultură craiovene o șaorma cu de toate.

De Opera din Craiova, prin intermediul căreia s-au tocat milioane de euro pentru gaura bugetară numită Intencity, nu s-a atins nimeni; în schimb Teatrul de păpuși s-a trezit într-un mariaj forțat cu Ansamblul folcloric „Maria Tănase”, iar Filarmonica riscă să rămână fără cor.

Justificarea acestei din urmă măsuri, așa cum a fost propusă de un consilier pesedist, coleg de partid cu Olguța Vasilescu, e halucinantă: activitatea corului este „conexă și complementară” și „nu aduce beneficii în spectacolele organizate”; în condițiile în care sunt doar câteva luni de când Primăria se împăuna cu prestația artiștilor.

Austeritatea asta pe model pesedist, pentru unii mumă, pentru alții ciumă, vine ca urmare a faimoasei legi date de guvernul Ciolacu prin care s-au propus, printre altele, măsuri de reducere a cheltuielilor autorităților locale, numai că acestea ar fi trebuit să se aplice instituțiilor cu obiect de activitate similar.

E greu de spus ce-or avea în comun un teatru pentru copii și tineret și un ansamblu folcloric, dar asta este, am trăit să le vedem pe toate. Din fericire, Teatrul Național Craiova nu e în subordinea autorității locale, că poate vedeam și alte minuni.

În privința Filarmonicii, dacă până luni majorității din Consiliul Local nu îi vine mintea la cap, o să-i cântăm prohodul, instrumental, fără cor.

Înființată în 1904, instituție culturală foarte respectată și apreciată, Filarmonica și-a găsit nașa. Ceea ce nu și-au permis nici măcar comuniștii, își permite la 119 ani distanță administrația PSD din Craiova.

Un articol scris de Cosmin Poteraș, pentru Arena PRESShub

Sursa: PRESShub


Arena PRESShub este un loc al dezbaterilor publice, în care lideri politici și personalități relevante își prezintă opiniile, ideile și poziționările față de teme fierbinți ale zilei.

Regulile Arena PRESShub sunt simple: invitații trebuie să respecte valorile democrației, să mențină un limbaj decent și fără atacuri la persoană, dezbaterile desfășurându-se exclusiv pe argumente. Opiniile sunt libere, dar trebuie susținute de fapte și date.

Cosmin Poteraș este senator REPER.