19.8 C
București
sâmbătă, 24 februarie 2024

― Advertisement ―

spot_img
AcasăÎn primul rândAparatură esențială pentru bolnavii de cancer zace nefolosită la Departamentul de Imagistică...

Aparatură esențială pentru bolnavii de cancer zace nefolosită la Departamentul de Imagistică al UMF Craiova

Deși în zona Olteniei numărul pacienților cu cancer este semnificativ, nimeni nu a fost interesat să utilizeze acest aparat pentru ceea ce este el de fapt gândit, semnalează Gazeta Craiovei, citând un articol recent din Oltenia Live.

„S-au mulțumit cu jumătatea paharului, din motive doar de cei din conducerea UMF știute și folosesc doar partea de CT a acestui aparat. Și fac bani cu ea”, spun jurnaliștii craioveni.

„Echipamentul funcţionează fără întrerupere ca şi CT, mai puţin funcţia PET. Pentru utilizarea funcţiei PET este necesară injectarea unei substanţe radioactive cu acronimul FDG care trebuia să fie produsă de partenerul IFIN Bucureşti (pentru a avea costuri mai mici). Partenerul IFIN Bucureşti nu a reuşit autorizarea şi producerea de FDG, motiv pentru care s-a luat decizia renunţării la continuarea autorizării laboratorului cald”, motivează reprezentanții UMF Craiova.

UMF Craiova explică și cum stă treaba cu partea de PET. După toate calculele făcute, concluzia și mesajul pentru pacienții cu cancer din Oltenia: nu au fost justificate cheltuielile pentru partea de PET. Așadar, zona va rămâne mulți pași în urmă din acest punct de vedere.

[…]

Articolul integral pe Oltenia Live.