11.5 C
București
luni, 20 mai 2024

― Advertisement ―

spot_img

10 ANI FĂRĂ PERMIS PENTRU ȘOFERII DROGAȚI SAU SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat proiectul de lege care prevede majorarea pedepselor pentru șoferii care sunt depistați drogați sau sub...
AcasăÎn primul rândAbsurditatea pragului de 200.000 de semnături necesare pentru a candida la europarlamentare

Absurditatea pragului de 200.000 de semnături necesare pentru a candida la europarlamentare

Europarlamentarul Renew Europe, Ramona Strugariu, a criticat dur legislația din România, care prevede cel mai mare număr, la nivelul Uniunii Europene, de semnături de susținere listei de candidați la alegerile europarlamentare.

„Este o prevedere în legislație care face concurență la modul foarte serios Rusiei autocrate și nu țărilor europene civilizate. E un număr foarte, foarte mare pe care trebuie să-l strângem într-un interval scurt de timp.

Realitatea este că nicio altă țară europeană în acest moment, în afară de Rusia, nu solicită o asemenea susținere, într-un interval atât de scurt de timp pentru dreptul de a candida, care până la urmă este un în drept garantat și de constituție, și de legislația europeană și internațional.

În momentul în care ai o formațiune politică și o agendă electorală pe care vrei să o prezinți oamenilor, trebuie să poți participa la procesul electoral în niște condiții decente, care să nu fie ultra limitative, așa cum sunt aceste 200.000 de semnături. Dacă ești un partid cu sute de mii de membri, atunci devine simplu.”

Partidul REPER a sesizat Comisia de la Veneția și Curtea Constituțională a României cu privire la recentele modificări ale legilor electorale.